Wat is single origin koffie?

Single origin koffie is een koffie die geproduceerd is in één bepaalde regio of land. Als gevolg hiervan bevatten deze koffiebonen vaak unieke smaakprofielen en aroma’s die alleen in die regio gevonden kunnen worden.

single origin koffie

Single origin koffie vs. blend koffie

De tegenhanger van single origin koffie is blend koffie, waar koffie wordt geproduceerd in meerdere regio’s en wordt geblend. Doordat er dus bij single origin koffie geen verschillende geografische factoren van koffie worden gemengd, ontstaat er een uniek en exotisch smaakprofiel van de single origin koffie.

Transparantie

Single origin koffie is dus extra bijzonder, door de kennis over de afkomst en origine van de koffieboon. Koffieliefhebbers leren beter begrijpen waar de koffie vandaan komt en welke smaken en aroma’s deze single origin koffie herbergt. Deze transparantie van single origin koffie sluit aan bij een wereldwijde trend van transparantie in voedsel- en drankketens.

Een wereld van smaaktonen

Met meer dan 50+ koffie producerende landen en hun verschillende geografische kenmerken herbergt elk land exotische en unieke koffie smaken om te ontdekken.

Wil jij single origin koffie uit verschillende landen proberen? Neem dan eens een kijkje bij onze single origin koffie abonnementen.