Verschillende soorten koffie: 10 koffie variaties

Naast een heerlijke filterkoffie zijn er genoeg andere verschillende soorten koffie. Van espresso tot cappuccino en van flat white tot een cortado. In dit artikel lichten we 10 verschillende soorten koffie variaties uit.

verschillende soorten koffie
  1. Espresso: Een geconcentreerde koffie met een sterke smaak. De fijngemalen koffiebonen zorgen voor een sterke smaak. Een espresso staat aan de basis van veel
  2. Americano: Een espresso met heet water toegevoegd, waardoor de smaak vergelijkbaarder is met een filterkoffie.
  3. Cappuccino: Drie gelijke delen espresso, melk en melkschuim. Een romige, populaire koffie onder Nederlanders.
  4. Latte: Een shot espresso met een portie warme melk. Verschilt van de cappuccino door een grotere verhouding melk en maar een klein laagje melkschuim.
  5. Ristretto: Bijna vergelijkbaar met een espresso, maar met iets minder water toegevoegd. Een sterk bakkie.
  6. Mocha: Een mix van espresso, gestoomde melk en chocoladesiroop. Top de mocha ook nog af met slagroom voor een nog zoetere tint.
  7. Flat White: Gemaakt met een dubbele espresso en melkschuim, waardoor het een sterkere smaak heeft dan een cappuccino of een latte.
  8. Affogato: Een bijzondere traktatie die een bolletje vanille-ijs combineert met espresso.
  9. Cortado: Een koffie gemaakt van espresso en iets minder warme melk in vergelijking met een cappuccino.
  10. Iced Coffee: Steeds meer in opkomst. Koffie geserveerd met ijsblokjes. Voeg afhankelijk van je smaakvoorkeuren melk of siroop toe.

Er is dus een bak(kie) meer dan filterkoffie. Wist je daarnaast dat er ook in de koffiebonen veel verschillende smaakvariaties zijn? Met 50+ koffieproducerende landen heeft elke koffieboon zijn eigen smaken & aroma’s.