Cold brew koffie: welke koffiebonen kies je

Cold brew koffie is een populaire koffie trend. Cold brew is een koud gezette koffie, die je op een verfrissende manier van jouw kop koffie laat genieten. In ons vorige blog hebben we aandacht besteed hoe je zelf super eenvoudig cold brew koffie kan maken. Maar welke koffiebonen zijn geschikt voor cold brew koffie?

Cold brew koffiebonen

Blend koffiebonen

Blend koffiebonen voor jouw cold brew koffie zijn geschikt als je op zoek bent naar een gebalanceerde cold brew. Blend koffiebonen bestaan uit een mix van verschillende soorten bonen. Deze blends zijn samengesteld om een gebalanceerde smaak te creëren. Blends kunnen verschillende koffieprofielen combineren om een consistente smaak te creëren.

Single origin koffiebonen

Single origin koffiebonen voor cold brew zijn ideaal als je de unieke smaakprofielen van verschillende regio’s wilt proeven. Single origin koffie is een koffie die geproduceerd is in één bepaalde regio of land. Als gevolg hiervan bevatten deze koffiebonen unieke smaakprofielen en aroma’s die alleen in die regio gevonden kunnen worden. Single origin koffiebonen kunnen variëren in smaak: van fruitig en bloemig tot kruidig en chocoladeachtig.

De keuze voor de koffiebonen voor jouw cold brew koffie hangt dus af van je persoonlijke voorkeur. Wil je experimenteren met verschillende koffiebonen voor jouw cold brew? Ontdek dan bijvoorbeeld onze cold brew abonnementen!

%d